PROGRAMMA

Als u regelmatig geïnformeerd wilt worden over het nieuwste programma, stuur dan een verzoek hiervoor naar info@bachinmonnickendam.nl. U krijgt dan telkens 2- 3 weken van te voren een nieuwsbrief.

PROGRAMMA 2022

zondag 15 mei 2022
Luthers concert met Friends
Uitvoerenden: kamerkoor PA'dam & Friends en het Nicolaas Consort o.l.v. Maria van Nieukerken, Wim Dijkstra, orgel
J.S. Bach: Jesu, meine Freude BWV 227
H. Schutz: Selig sind die Toten SWV 391
Op de homepagina vindt u een korte nabeschouwing met reacties van deelnemende Friends.

zondag 26 juni 2022

Best of…Bach

Zondag 26 juni presenteert Bach in Monnickendam: Het beste van Bach. Nou ja. Dat zou een heel erg lang concert worden, te lang, zelfs voor de grootste liefhebber. Zangers van PA’dam hebben een paar favoriete aria’s en duetten gekozen. Het prachtige vraag en antwoordspel uit de cantate Wachet auf ruft uns die Stimme bijvoorbeeld: Mein Freund ist mein – Und ich bin dein. En het vrolijke, swingende Wir eilen mit schwachen doch emsigen Schritten uit cantate 78. De vocale muziek wordt afgewisseld met het ontroerende Air uit de derde Orkestsuite en misschien wel het beroemdste solowerk voor cello: de Prelude uit de eerste cellosuite. Fagottiste Takako Kunugi speelt de solo in de bewerking van Allein Gott in der Höh sei Ehr (lied 302 uit het liedboek) en op het orgel speel ik het Präludium van Vincent Lübeck met de opzwepende pedaalpartijen. Het concert wordt afgesloten met een intieme cantate van Dieterich Buxtehude: Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes.

Kamerkoor PA’dam en het Nicolaas Consort staan onder leiding van Maria van Nieukerken.

Het concert in de Grote Kerk begint om 16.00u. Vanaf kwart voor vier is er een toelichting op de muziek. Entree is 12 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen.

Wim Dijkstra

18 september: Friends-concert, 'Missa Criolla' en Bach motet 'Lobet den Herrn' bwv 230.

In september koppelen we een Bach motet aan de meest beroemde Zuid-Amerikaanse mis die er is: de Misa Criolla van Ariel Ramirez!

Het motet 'Lobet dem Herrn' van Bach is een motet van ca 6 minuten, vierstemmig. Typisch Bach met alle zelfstandige stemmen en een spetterend Alleluia tot besluit.

De 'Misa Criolla' was destijds de eerste Zuid Amerikaanse mis in de volkstaal in plaats van Latijn. Ramirez gebruikte volop de volksmuziek van zijn geboorteland. Het stuk is veelzijdig, aanstekelijk en lekker ritmisch.

We werken samen met de Zuid Amerikaanse groep Los Criollos: zij staan vanuit hun achtergrond garant voor een authentieke behandeling van deze Zuid-Amerikaanse
volksmuziek.

Geoefende amateurs, 'Friends', uit het hele land zingen mee. Momenteel zijn we alleen nog op zoek naar tenoren. aanmeldingen voor andere zangstemmen komen op een reservelijst.

Repetities en concerten staan onder leiding van Maria van Nieukerken.

Repetities Friends:

Vrijdag 2 september 20:00- 22:00

Zaterdag 17 september 10:00- 17:00

Concert: zondag 18 september om 16:00

Repetitie op de concertdag vanaf ca. 12:30 in de Grote Kerk

 

Programma voor Friends:

Bach- motet 'Lobet dem Herrn

(een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=UXvZuIEHr94)

Ramirez- Misa Criolla

( een impressie van het deel 'Gloria': https://www.youtube.com/watch?v=da9x0ZxtG3k)

Nadere informatie: horjus4@gmail.com (zie colofon)

Uitvoerenden zijn in een line-up: kamerkoor PA'dam & Friends, Grupo los Criollos en het Nicolaas Consort o.l.v. Maria van Nieukerken, Wim Dijkstra, orgel

 

 

zondag 6 november 2022
Regulier concert rondom een Bach cantate
Uitvoerenden: kamerkoor PA'dam en het Nicolaas Consort o.l.v. Maria van Nieukerken, Wim Dijkstra, orgel
Programma nog niet bekend

Aanvang concert: 16.00 uur
Inleiding op het concert door Gustavo Trujillo: 15.45 uur
Entree: volwassenen €12,00, kinderen €1,00

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.